Blaisantpark - new residential project for Rabot - Belgium, Ghent

Aan Gent gebonden
Blaisantpark nieuw woonproject voor Rabot 

Vastgoed-en investeringsgroep Ghelamco bouwt aan de Blaisantvest, op de site waar warenhuis Aldi en andere winkels waren gevestigd, het Blaisantpark. Zo heet het wooncomplex met 67 appartementen en 46 studentenkamers. Het ligt tussen de Blaisantvest, een nog aan te leggen park en de Oosteeklo-en IJzendijkestraat.

GENT De groep Ghelamco is de belangrijkste aandeelhouder van de bvba Arteveldestadion, bouwheer van het Arteveldestadion langs de Ottergemsesteenweg. De groep waagt zich ook op de Gentse bouwmarkt en heeft twee projecten in de pijplijn zitten.

Op de plek waar vroeger de textielfabriek Filature du Rabot stond, op de hoek van de Frans Van Ryhovelaan en de Nieuwevaart, verrijst een wooncomplex met niet minder dan 228 woningen. Niet zover daar vandaan op een site langs de Blaisantvest trekt de groep 67 appartemen en 46 studentenkamers op. Het gaat om 16 appartementen met drie, 38 appartementen met twee en 12 appartementen met 1 slaapkamer. Er is een penthouse met vier slaapkamers.

Voor de bewoners zijn er 126 ondergrondse parkeerplaatsen. Voor fietsers is er een ondergrondse stalling voor 97 fietsen. Er is ook plaats voor negen motors en er zijn 10 parkeerboxen. De prijzen liggen tussen 190.000 en 400.000 euro. Het penthouse kost 500.000 euro.

'Het warenhuis Aldi keert terug en krijgt in het nieuwe complex een winkel. Er komt nog een Buurtslager en er is nog een ruimte beschikbaar voor commerciële activiteit. Boven de Aldi maken we 46 studentenkamers. Op de binnenplaats aan de achterkant komen er 67 bovengrondse parkeerplaatsen', zegt Michael Gheysens van Ghelamco.

Bruggen naar Rabot

Met dit project krijgt het project 'Bruggen naar Rabot' weer wat meer vorm. In het blok tussen de Gasmeterlaan en de Blaisantvest verrezen al twee nieuwe complexen van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent: op de hoek van de Gasmeterlaan en de Biervlietstraat en op de hoek van de Opgeëistenlaan en de Biervlietstraat. Onlangs werd in dat laatste complex de kinderopvang 'Het Kinderpaleis' geopend.

Naast de Nieuwe Molens werd al een appartementencomplex gebouwd en ook de Nieuwe Molens veranderen in lofts.

Op het dak is er een tijdelijk restaurant 'M-Gent with a view' tot 2015. Op de vroegere site waar ooit een gasfabriek, de Nieuwe Molens en Alcatel bedrijvig waren, komt een complete groene wijk met ongeveer 500 verschillende soorten woningen.

Naast de Biervlietstraat ligt al de Gaardeniersbrug, een tram-, voetgangers-en fietsersbrug. Ze is al open voor voetgangers en fietsers, maar trams zullen er pas tegen 2015 rijden, als de tramstelplaats op de Wondelgemse Meersen klaar zal zijn. Een nieuw stadspark, Het Rabotpark, is gepland en dat loopt door tot in het nieuwe project Blaisantpark.


Karel Van Keymeulen © 2013 Corelio Het Nieuwsblad

21/01/2013
Top