Ghelamco presents: the future style of living, Edition Zoute

Ghelamco stelt voor: de woonstijl van de toekomst

EDITION ZOUTE, WAAR LUXE EN ZORG HAND IN HAND GAAN

Ghelamco is een naam als een klok als het gaat over projectontwikkeling. Het bedrijf is actief in Polen, Nederland, Frankrijk en ook hier in België. De Ghelamco Arena in Gent – het thuisstadion van eersteklasser KAA Gent – is welbekend, maar slechts één van de vele projecten van de vastgoedspeler. Home & Trends mocht de plannen inkijken van een ander prestigieus project, uniek in zijn soort: Edition Zoute in Knokke. 

Uitzonderlijk wonen in het Zoute, vlakbij het Zwin en in de nabijheid van restaurants en winkels, dat is de insteek voor Edition Zoute. Tegelijk is dit Ghelamco-project veel meer dan ideaal gelegen vastgoed. Je zou kunnen zeggen dat het eigenlijk een ideale leefwereld wil creëren, op maat van de toekomstige bewoners.

Boutique-woningen
Aan de basis van Edition Zoute ligt een heel nieuw concept voor wonen, leven én genieten. Michael Gheysens, de drijvende kracht achter het project, legt uit wat mensen die intekenen op Edition Zoute straks mogen verwachten.

”In de omgeving van het Oosthoekplein, het Zwin en de Golfbaan bouwen we 49 volledig uitgeruste serviced boutique appartementen, met alle mogelijke comfort en luxe,“ aldus Michael Gheysens. ”Daarnaast komen er ook verschillende gedeelde ruimtes zoals een stijlvolle lobby lounge, een bibliotheek met bar, een wellness- en fitnessgedeelte, een verwarmd Engels binnenhof en terrassen.”

Luxe services
Wie straks investeert in één van deze woningen, krijgt een hoop waar voor z’n geld, zoveel is duidelijk. Zeker als je weet dat Ghelamco inzet op twee bijkomende pijlers.

"Dat klopt," knikt Michael Gheysens. "In de eerste plaats voorzien we tal van luxe woondiensten voor de bewoners, zoals een schoonmaakdienst, een stomerij en een boodschappenservice. Wil je een fiets huren om de polders te verkennen? Dan kan je bij Conciërge Privé terecht. Wil je bloemen laten leveren aan huis? De mensen van de woondienst fiksen het voor jou. Een taxi nodig? Het is maar een woord. Je kan het zo gek niet bedenken, of er wordt voor gezorgd lobby- & conciërgeservice."

Zorgcomfort
De tweede pijler is wat Michael betreft minstens even belangrijk. ”Naast tal van comfortdiensten bieden we ook een uitgebreid pakket aan medische zorgen aan, helemaal op maat van de individuele bewoners. Zowel voor de luxediensten als de medische faciliteiten kunnen mensen bij wijze van spreken kiezen uit een menukaart, geheel volgens hun eigen noden. Al zijn ze uiteraard niet verplicht om er volledig gebruik van te maken. Niet alles moet, maar veel kan.”

Essentieel voor Michael is de aandacht die besteed wordt aan de privacy, de veiligheid en de rust van iedereen die straks zijn intrek neemt in Edition Zoute. ”Onze bewoners moeten hier met een gerust hart verblijven, in de wetenschap dat ze in goede handen zijn.”

Flexibel
De eigenaars die straks hun intrek nemen in de serviced boutique appartementen van Edition Zoute beginnen met een basispakket aan diensten. De manier waarop de bewoners hun ‘menu’ samenstellen kunnen ze volledig zelf invullen. Dat maakt ook dat de kostencomponent erg flexibel is. ‘We zetten echt in op levenslang wonen,’ vertelt Michael van Ghelamco. ‘Het is perfect mogelijk dat een koppel zich volgend jaar vestigt in deze bijzondere residentie en start met ons basispakket aan diensten. De eerste twee jaren hoeven mensen daar overigens niet voor te betalen. Zo kunnen ze rustig aftasten waar hun noden liggen en onderweg ook bijsturen. Naarmate ze langer in Edition Zoute wonen kunnen ze het servicepakket verder uitbreiden, afhankelijk van hun noden. Mensen kiezen hier zelf hoe ze willen leven en welke hulp ze willen inschakelen.’

Sociale contacten
Ghelamco koos voor een authentieke architectuur voor de buitenkant van het gebouw, in combinatie met prachtige moderne interieurs. ”Ons belangrijkste uitgangspunt is uiteraard het comfort voor de bewoners,“ zegt Michael. ”We hebben wooneenheden van 60 tot 120 m² in diverse budgetten maar allemaal met dezelfde top high-end afwerkingsgraad. Voorts zijn er zoals gezegd gedeelde ruimten in de vorm van onder meer een bar, een bib en een wellness. Bewoners die graag hun sociale contacten uitbreiden, kunnen dat perfect via die ontmoetingsplaatsen.”
Edition Zoute is duidelijk iets voor meerwaardezoekers. Of het nu gaat om mensen die graag zorgeloos genieten of senioren die een high end alternatief zoeken voor de klassiekere assistentiewoningen, iedereen kan hier een levensstijl uitbouwen op zijn of haar maat. Met dien verstande dat Edition Zoute in alle opzichten meer dan dat tikkeltje extra heeft. Het project is in niets te vergelijken met bestaande projecten en is zonder twijfel een trendsetter.

Modelappartement
Tot slot nog dit: de oplevering van dit prachtige project is voorzien eind 2020. ”In afwachting daarvan kunnen geïnteresseerden wel al een kijkje nemen in een modelappartement, vlakbij de plek waar Edition Zoute uit de grond oprijst,“ vertelt Michael nog.

Er zijn al heel wat wooneenheden verkocht, maar er is gelukkig nog aanbod genoeg voor wie alsnog gebeten wordt door de vele voordelen van Edition Zoute. 

Home en Trends Magazine, editie Oost- West-Vlaanderen, Augustus 2019, nr 68
Top