Opening Brico Plan-it - Belgium, Ghent

Eerste Brico PLAN-IT goed voor 85 jobs

Het Laatste Nieuws vrijdag 28 september 2012 GENT

Gisterenavond is de allereerste Brico PLAN-IT van Oost-Vlaanderen geopend. Die ligt aan de Ottergemsesteenweg, pal tegenover het Arteveldestadion. De reuzen-Brico zorgt voor 85 nieuwe jobs.

In tegenstelling tot de werken aan het Arteveldestadion gingen de werken aan de Brico wel pijlsnel vooruit. Nochtans is ook hier Ghelamco Group de bouwheer. In elk geval is de reusachtige doe-het-zelfzaak met bijhorende parking klaar en open voor het publiek. Zowel amateur-als professionele klussers zullen er alles vinden wat ze zoeken, want Brico PLAN-IT biedt ruim 60000 producten aan.
Nieuw aan het concept is vooral de opdeling. Zo is er een afdeling ‘fun shopping’, waar vooral decoratie te vinden is, en een afdeling ‘run shopping’, waar allerlei kleine materialen en elektriciteit te vinden zijn. Dat maakt het zoeken in de megashop alvast eenvoudiger. Verder zijn er de bekende Brico-afdelingen, zoals een tuinafdeling en een drive-in voor bouwmaterialen.
Het Brico-gebouw staat op een sokkel, en is een duurzaam gebouw. Het heeft zelfs een groendak. De nieuwe winkel in de Zuidrand van Gent creëert meteen ook 85 jobs.
De grootste uitdaging aan het gebouw was echter dat het moesten passen bij de overbuur, het prestigieuze Arteveldestadion. Of dat ook effectief gelukt is, zal pas te zien zijn als dat stadion ooit eens afgewerkt geraakt. Al kan het vanaf nu alleen maar vooruit gaan, alle nodige materiaal is voortaan aan de overkant van de straat te vinden. Brico PLAN-IT, Ottergemsesteenweg Zuid 803 in Gent (VDS)
Top