PROJECTEN
GEREALISEERD
PROJECTEN
IN ONTWIKKELING
Knokke - Golf Village
In juli 2006 heeft de Vlaamse overheid het Golf Memorandum II goedgekeurd met als doelstelling ruimte te openen voor de creatie van bijkomende faciliteiten voor de groeiende vraag naar accommodatie van deze sport.

Onderzoek had ondertussen ook uitgewezen dat er een duidelijke behoefte was aan een tweede golfterrein in Knokke.

Ghelamco heeft in het licht van deze evolutie dan ook de nodige terreinen aangekocht om een dergelijk project te realiseren. Het golfterrein op zich is geen geïsoleerd project maar kadert in een groter geheel van stadsontwikkeling met onder andere de bouw van een nieuw ziekenhuis, een stedelijk zwembad, de aanleg van een bos en een golf hotel met congres faciliteiten.

Het golfterrein werd uitgetekend door de gerenommeerde Schotse architect Steve Marnoch samen met Dimitri van Hauwaert. De karakteristieken van het landschap zijnde water, zand en bosgrond werden in de plannen geïntegreerd en maken deel uit van het 27 holes golfterrein dat ook voldoet aan alle criteria om top competities te kunnen verwelkomen.

De Golf Village zal bestaan uit ca. 350 kamers, restaurants, boetieks, commerciële ruimtes en congressfaciliteiten. De Village ligt midden de groene omgeving van het golfterrein, zal voorzien zijn van de nodige luxe en is makkelijk bereikbaar.
Top